Μου αρέσει πάντα να δουλεύω με υλικά που έχω στο σπίτι. Επειδή έχουμε μανταρινιές στο σπίτι μας που είναι φορτωμένες, αποφάσισα να κάνω αυτό το υπέροχο κέικ, το οποίο είναι ανάλαφρο σαν παντεσπάνι και μοσχοβολάει μανταρίνι.
I always love to use ingredients that I have at home. As we have some mandarin trees in our house, I decided to make this delicious and aromatic cake that is light as sponge cake, moist inside and smells amazing.
Χρησιμοποίησα το χυμό και το ξύσμα μέσα στο κέικ αλλά επίσης χρησιμοποίησα χυμό και μαρμελάδα μανταρίνι για να το γλασάρω. Το γλάσο απορροφάται και μένουν οι φλούδες από πάνω σαν μέρος της διακόσμησης.
I used the juice and zest in the cake but also used some mandarin juice and mandarin marmalade to glaze the cake. The syrup is absorbed and the pieces of mandarin stay on top as decoration,
Mandarin Cake
You will find the recipe here.
Κέικ Μανταρίνι
My cookbook “Mint, Cinnamon & Blossom Water, Flavours of Cyprus, Kopiaste” is available on all Amazon Stores. You can also buy the cookbook in Pdf format directly from me.
Other relevant recipes / Άλλες σχετικές συνταγές:
Κέικ με Γιαούρτι και Πορτοκάλι
Marbled Chocolate Bergamot Cake
Kopiaste and Kali Orexi – Κοπιάστε και Καλή Όρεξη,
Να ΄σε καλά Ήβη μου! Το σπίτι είναι γεμάτο μανταρίνια και δεν ξέρω τι να τα κάνω… 🙂
Χαίρομαι!